Reakcióképesség

A Belchim Crop Protection termék orientált szemléletének köszönhetően tisztában van a termelők igényeivel.  A Belchim Crop Protection innovatív megoldásokat fejleszt annak érdekében, hogy megfeleljen a felhasználók és jogszabályok által támasztott követelményeknek.

Innováció

A Belchim Crop Protection termékkínálata együtt növekszik az ISK, FMC és egyéb beszállítók szakterületeinek szélesedésével, az engedélyek kiterjesztésével, aktív molekulák vásárlásával valamint az elmúlt években megjelent Biológiai növényvédő szerek fejlesztésével kínálunk megoldásokat a fenntartható megőgazdaság számára.

Előretekintés

A Belchim Crop Protection minden európai országban jelen van, közel 250 munkatárssal. A cég Belgiumban lévő londerzeel-i központi irodája az egyes részlegek központosításával nyújt teret a folyamatos fejlődésnek.  

Közelség

A Belchim Crop Protection szoros együttműködésben dolgozik a kereskedelemmel, e mellett magas szintű képzést és  gyakorlati tanácsokat nyújt a Területi képviselők és végfelhasználók számára.

BELCHIM CROP PROTECTION – AZ ÖN PARTNERE A NÖVÉNYVÉDELEMBEN

Rapsan Plus

„Plusz”-t adunk a gyomirtáshoz

Általános információk:
Hatóanyag: 333 g/l metazaklór + 83 g/l quinmerak
Formuláció: szuszpenzió koncentrátum (SC)
Kiszerelés: 5 l
Eltarthatóság: 3 év eredeti csomagolásban
Engedélyszám: 04.2/1204-1/2013. NÉBIH

 

A Rapsan Plus két hatóanyagának köszönhetően a repcében megjelenő gyomnövények széles spektruma ellen felhasználható. A készítmény preemergensen és korai posztemergensen is kijuttatható. A megfelelő hatás eléréséhez 10-20 mm bemosó csapadék szükséges kijuttatást követő 2-3 héten belül. Pásztortáskával, sebforraszó zsomborral és tyúkhúrral fertőzőtt területeken a preemergens kijuttatás esetén várhatunk jó gyomirtó hatékonyságot.

 

A Rapsan Plus felhasználására vonatkozó előírások

Kultúra

Károsító

Kijuttatáshoz szükséges

A kezelés ideje
(fenológiai állapot szerint)

szer (l/ha)

víz (l/ha)

mennyisége

Őszi káposztarepce, tavaszi káposztarepce, mustár, olajretek

magról kelő kétszikű
gyomnövények

2,25

250-300

vetés után, kelés előtt
(BBCH 00-07)

2,0-2,25

250-300

szikleveles fejlettségtől
4 leveles fejlettségig
(BBCH 10-14)

 

Javasolt növényvédelmi technológia:

A készítményt az őszi káposztarepce, tavaszi káposztarepce, mustár és olajretek vetése után 3 napon belül (preemergensen) kell kijuttatni 2,25 l/ha dózisban, jól elmunkált, aprómorzsás talajfelszínre. Fontos, hogy a kultúrnövény magját 2,0-2,5 cm vastag földréteg takarja. Állománykezelés esetén 2,0-2,25 l/ha dózisban lehet alkalmazni a kultúrnövények szikleveles korától 4 valódi leveles fejlettségéig. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2 leveles korukban, a ragadós galaj (Galium aparine) 1-2 levélörvös korában a legérzékenyebb a kezelésre.

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!
A készítmény ugyanazon a területen háromévenként csak egy alkalommal használható!

 

Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje: előírás szerint felhasználásnál nincs korlátozás
Munkaegészségügyi várakozási ideje: 0 nap
Forgalmazási kategória: I. forgalmi kategória
Légi kijuttatás: Nem engedélyezett

 

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvassa el a a termék címkéjén található használati utasítást!

A Rapsan Plus azonos a Butisan Star, 46722/2004. FVM számon engedélyezett gyomirtó permetezőszerrel.

Designed by Pedro
Scroll to Top